Πολιτισμος

Τα μουσεία άνοιξαν! Πού θα τρέξουν όλοι;

Λόγω της πανδημίας πολλοί χώροι αναγκαστικά έκλεισαν για την αποφυγή μεγάλης συγκέντρωσης του κόσμου. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και τα μουσεία. Σήμερα, 15 Ιουνίου, είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας τους και είναι έτοιμα να μας υποδεχθούν σύμφωνα πάντα με τους κανόνες υγιεινής.

Οι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν οι επισκέπτες των μουσείων για την προστασία τους είναι:

 1. Απόσταση 1,5 μέτρων το λιγότερο για ανοιχτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς.
 2. Υποχρεωτική η χρήση μάσκας.
 3. Καφέ, εστιατόριο και πωλητήρια θα λειτουργήσουν σύμφωνα πάντα με τους κανόνες υγιεινής.
 4. Εισιτήρια είναι καλύτερο να προμηθευόμαστε ηλεκτρονικά, όπου υφίσταται, ώστε να ελέγχεται η ροή των επισκεπτών.
 5. Σε περίπτωση οργανωμένων ξεναγήσεων με ξεναγό, τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα, πχ χρήση ασύρματης ξενάγησης, αποφυγή χρήσης κοινόχρηστων συσκευών (ακουστικά, τάμπλετ κλπ), ενώ ο αριθμός των ατόμων δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 8 άτομα.

Ας αρχίσουμε να μιλάμε λοιπόν για τα μουσεία και ας ξεκινήσουμε με τα δημοφιλέστερα μουσεία της Ελλάδας, της χώρας που γέννησε τον πολιτισμό.

 • Μουσείο Ακρόπολης (ΑΘΗΝΑ)

Ίσως το πιο δημοφιλές μουσείο της Ελλάδας, αφού στεγάζει κάθε αντικείμενο που έχει βρεθεί στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και καλύπτει μια ευρεία χρονική περίοδο από τη Μυκηναϊκή περίοδο έως την παλαιοχριστιανική Αθήνα.

 • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΑΘΗΝΑ)

Το μεγαλύτερο μουσείο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα του κόσμου, αφού συγκεντρώνει ευρήματα από όλον τον ελληνικό κόσμο. (Πάνω από 11.000 εκθέματα!)

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών (ΔΕΛΦΟΙ)

Φιλοξενεί εκθέματα από το μαντείο των Δελφών και μας κόβει την ανάσα με τη σύγχρονη μουσειακή αντίληψη αλλά και το εξωτερικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας (ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ)

Εδώ θα βρείτε μεγάλης αξίας εκθέματα από προϊστορικά ως τα πρώτα χριστιανικά χρόνια. Το διασημότερο ίσως έκθεμα είναι το άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη.

 • Μουσείο Βασιλικών Τάφων (ΒΕΡΓΙΝΑ)

Ένα υπόγειο μουσείο- τύμβος που φιλοξενεί τους θησαυρούς του μακεδονικού πολιτισμού, που βρέθηκαν στους βασιλικούς τάφους των Αιγών.

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου (ΚΡΗΤΗ)

Από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ευρώπης, αφού τα εκθέματα καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια ιστορίας, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.

 • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Περιλαμβάνει εκθέματα από τη Μακεδονία και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μοντερνισμού.

 • Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου (ΡΟΔΟΣ)

Το σημαντικότερο θα λέγαμε μνημείο της Ιπποτοκρατίας. Σίγουρα κάτι ξεχωριστό!

Τα μουσεία ανήκουν και αυτά στον τρόπο διασκέδασης, ψυχαγωγίας θα λέγαμε. Μπορείς να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, να παίξεις, να θαυμάσεις, μέσα σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον και να δώσεις ξανά ζωή σε σπουδαία εκθέματα, αντικείμενα πολλών χρόνων.

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Αυτές είναι οι τάσεις της σεζόν SS2022 !

Όπως κάθε νέα σεζόν ξεκινάμε να βάζουμε σε εφαρμογή καινούριους στόχους και καινούρια όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, έτσι και στις τάσεις του μακιγιάζ και της μόδας παρατηρούμε εξίσου αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες συμβαδίζουν...
Περισσότερα
Υγεια

Οι διατροφικοί μου στόχοι για το 2022

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους. Οι επόμενοι στόχοι διατροφής που καλό είναι να βάλουμε έχουν και άμεση σχέση με την υγεία μας Μειώστε την ζάχαρη Γιατί; Γιατί η κατανάλωση ζάχαρης...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Very Peri – the color of the year 2022!!!

2022! Ένα Νέο Έτος μόλις ξεκίνησε! Ένα Νέο Έτος που ευχόμαστε όλοι να περιέχει ακόμα περισσότερη αγάπη μέσα του, ζεστασιά, καλοσύνη, κατανόηση, αλλά και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Όπως κάθε χρόνο,...
Περισσότερα
Υγεια

Γιατί δεν πρέπει να νιώθεις ότι στερείσαι στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Όλοι εμείς οι διαιτολόγοι αρεσκόμαστε στο να δίνουμε διατροφικές οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετράμε τις θερμίδες του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, της δίπλας, της βασιλόπιτας τύπου κέικ και τύπου τσουρέκι,...
Περισσότερα