Πηγαμε / ειδαμε / ακουσαμε

Πήγαμε στο Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο με μαέστρο τον Αλέξανδρο Παπαρίζο

Την Κυριακή 17 Ιουνίου βρεθήκαμε σε μια υπέροχη συναυλία στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο του Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται Φεστιβάλ Κιθάρας στο Βόλο από το Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Τάσο Ιωακειμίδη.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου, η οποία έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του βολιώτη μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου, που με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο διεύθυνε την ορχήστρα, με μια σπάνια για μαέστρο αμεσότητα και ευχάριστη ενέργεια με το κοινό. Μαζί του, συνέπραξαν στη σκηνή η διεθνούς φήμης μέτζο σοπράνο Μαρίτα Παπαρίζου, η οποία έδωσε το δικό της χαρακτήρα σε τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκη και του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ μας χάρισε στην αρχή της βραδιάς τη Habanera από την Carmen του Bizet. Ο λαϊκός τραγουδιστής Κώστας Ζεμπίλας μας έκανε να τραγουδήσουμε μαζί του τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη. Συμμετείχαν ως σολίστες ο Στέλιος Γκόλγκαρης, ο Ντίνος Γκρίνιας, ο Σπύρος Κουκάκης, η Θάνια Παπαγεωργίου, ο Ταξιάρχης Κούντριας και ο Γεράσιμος Σιούρας. Στο τέλος της βραδιάς πάνω από 100 κιθάρες βρέθηκαν στη σκηνή. Την κιθαριστική ορχήστρα Βόλου συμπλήρωναν οι κιθαριστικές ορχήστρες Santa Barbara και 19 Τάστα, οι οποίες στην αρχή της παράστασης παρουσίασαν το δικό τους πρόγραμμα με την πρώτη να εκτελεί μελωδίες το Βολιώτη «Οσκαρικού» συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου και τη δεύτερη να εκτελεί μελωδίες που είχε ερμηνεύσει η Βέμπο καθώς και από ελληνικές οπερέτες.

Το κοινό συμμετείχε τραγουδιστικά στη βραδιά, ενώ η Μαρίτα Παπαρίζου με τη δική της ξεχωριστή ερμηνεία κατάφερε να περάσει το λυρικό στοιχείο στην ψυχή του κόσμου που ήταν εκεί.

Σας ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά και ελπίζουμε να έρθουν και άλλες!

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα