Tips & Tricks

5 απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου

Μπορεί να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά μια βαριά ατμόσφαιρα με ιδιαίτερες μυρωδιές έχουν επιπτώσεις στη διάθεση μας και τα συναισθήματα μας. Όσο καθαρό και να είναι ένα σπίτι ή ένας χώρος εργασίας οι μυρωδιές πάντα υπάρχουν οι οποίες είτε βγαίνουν από τους ανθρώπους είτε από τα ρούχα είτε ακόμα και από τα έπιπλα. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τα αποσμητικά χώρου του εμπορίου τα οποία βέβαια σε κάποιους προκαλούν αλλεργία. Εμείς θα δούμε σ’αυτό το άρθρο πώς μπορούμε να φτιάξουμε φυσικά αποσμητικά χώρου με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

1. Μήλο, κανέλλα, γλυκάνισο και γαρύφαλλο

Αυτή η φρέσκια αλλά ταυτόχρονα πικάντικη μυρωδιά ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεση ενός δροσερού καλοκαιριού. Κόψτε μερικά μήλα σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε κάποια μπαστούνια κανέλας, και μερικά κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου ή γαρύφαλλο. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτό το άρωμα μεταβάλλοντας την αναλογία των συστατικών.

2. Λεμόνι, Lime, δεντρολίβανο και βανίλια

Ο συνδυασμός του δεντρολίβανου και της βανίλιας βγάζει ένα αναζωογονητικό και φρέσκο άρωμα. Κόψτε το λεμόνι και το lime σε φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και προσθέστε νερό. Προσθέστε μόλις δύο σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και 3-4 κλαδάκια από δενδρολίβανο.

3. Λεμόνι, θυμάρι, μέντα και εκχύλισμα βανίλιας

Η ασυνήθιστη μυρωδιά του θυμαριού συνδυάζεται ιδανικά με το λεμόνι και τη μέντα. Κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες, τοποθετήστε το σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε μερικά φρέσκα κλώναρια με μέντα και θυμάρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φύλλα θυμάρι και μέντα – βρίσκονται εύκολα σε ένα σούπερ μάρκετ. Προσθέστε δύο σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας.

4. Πορτοκάλι, πιπερόριζα και αμύγδαλο

Ο συνδυασμός του γλυκού και πικάντικου αρώματος των αμυγδάλων μαζί με τη ζουμερή μυρωδιά των πορτοκαλιών κάνει τον τέλειο συνδυασμό. Κόψτε ένα πορτοκάλι σε παχιά στρογγυλές φέτες, τοποθετήστε το σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού για να κάνετε το άρωμα ακόμα πιο φρέσκο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο φρέσκο τζίντζερ (κομμένο σε μικρές φέτες). Στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδάλου.

5. Αγγούρι, βασιλικό και λεμόνι

Η έντονη μυρωδιά του βασιλικού που αναμιγνύεται με τη φρεσκάδα των αγγουριών και του λεμονόχορτου θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας αν ψάχνετε κάτι για να τονώσετε τις αισθήσεις σας. Κόψτε μερικές φέτες αγγούρι, τοποθετήστε σε ένα βάζο και προσθέστε νερό. Προσθέστε μερικά κλαδάκια βασιλικού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό βασιλικό) και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Αυτές είναι οι τάσεις της σεζόν SS2022 !

Όπως κάθε νέα σεζόν ξεκινάμε να βάζουμε σε εφαρμογή καινούριους στόχους και καινούρια όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, έτσι και στις τάσεις του μακιγιάζ και της μόδας παρατηρούμε εξίσου αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες συμβαδίζουν...
Περισσότερα
Υγεια

Οι διατροφικοί μου στόχοι για το 2022

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους. Οι επόμενοι στόχοι διατροφής που καλό είναι να βάλουμε έχουν και άμεση σχέση με την υγεία μας Μειώστε την ζάχαρη Γιατί; Γιατί η κατανάλωση ζάχαρης...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Very Peri – the color of the year 2022!!!

2022! Ένα Νέο Έτος μόλις ξεκίνησε! Ένα Νέο Έτος που ευχόμαστε όλοι να περιέχει ακόμα περισσότερη αγάπη μέσα του, ζεστασιά, καλοσύνη, κατανόηση, αλλά και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Όπως κάθε χρόνο,...
Περισσότερα
Υγεια

Γιατί δεν πρέπει να νιώθεις ότι στερείσαι στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Όλοι εμείς οι διαιτολόγοι αρεσκόμαστε στο να δίνουμε διατροφικές οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετράμε τις θερμίδες του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, της δίπλας, της βασιλόπιτας τύπου κέικ και τύπου τσουρέκι,...
Περισσότερα