Tips & Tricks

5 απλοί τρόποι για να δημιουργήσετε ένα φυσικό αποσμητικό χώρου

Μπορεί να μην το έχετε αντιληφθεί αλλά μια βαριά ατμόσφαιρα με ιδιαίτερες μυρωδιές έχουν επιπτώσεις στη διάθεση μας και τα συναισθήματα μας. Όσο καθαρό και να είναι ένα σπίτι ή ένας χώρος εργασίας οι μυρωδιές πάντα υπάρχουν οι οποίες είτε βγαίνουν από τους ανθρώπους είτε από τα ρούχα είτε ακόμα και από τα έπιπλα. Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε τα αποσμητικά χώρου του εμπορίου τα οποία βέβαια σε κάποιους προκαλούν αλλεργία. Εμείς θα δούμε σ’αυτό το άρθρο πώς μπορούμε να φτιάξουμε φυσικά αποσμητικά χώρου με υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.

1. Μήλο, κανέλλα, γλυκάνισο και γαρύφαλλο

Αυτή η φρέσκια αλλά ταυτόχρονα πικάντικη μυρωδιά ταιριάζει απόλυτα με τη διάθεση ενός δροσερού καλοκαιριού. Κόψτε μερικά μήλα σε λεπτές φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε κάποια μπαστούνια κανέλας, και μερικά κομμάτια αστεροειδούς γλυκάνισου ή γαρύφαλλο. Μπορείτε να τροποποιήσετε αυτό το άρωμα μεταβάλλοντας την αναλογία των συστατικών.

2. Λεμόνι, Lime, δεντρολίβανο και βανίλια

Ο συνδυασμός του δεντρολίβανου και της βανίλιας βγάζει ένα αναζωογονητικό και φρέσκο άρωμα. Κόψτε το λεμόνι και το lime σε φέτες, τοποθετήστε τα σε ένα βάζο και προσθέστε νερό. Προσθέστε μόλις δύο σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και 3-4 κλαδάκια από δενδρολίβανο.

3. Λεμόνι, θυμάρι, μέντα και εκχύλισμα βανίλιας

Η ασυνήθιστη μυρωδιά του θυμαριού συνδυάζεται ιδανικά με το λεμόνι και τη μέντα. Κόψτε ένα λεμόνι σε φέτες, τοποθετήστε το σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε μερικά φρέσκα κλώναρια με μέντα και θυμάρι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα φύλλα θυμάρι και μέντα – βρίσκονται εύκολα σε ένα σούπερ μάρκετ. Προσθέστε δύο σταγόνες εκχυλίσματος βανίλιας.

4. Πορτοκάλι, πιπερόριζα και αμύγδαλο

Ο συνδυασμός του γλυκού και πικάντικου αρώματος των αμυγδάλων μαζί με τη ζουμερή μυρωδιά των πορτοκαλιών κάνει τον τέλειο συνδυασμό. Κόψτε ένα πορτοκάλι σε παχιά στρογγυλές φέτες, τοποθετήστε το σε ένα βάζο και ρίξτε λίγο νερό. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού για να κάνετε το άρωμα ακόμα πιο φρέσκο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λίγο φρέσκο τζίντζερ (κομμένο σε μικρές φέτες). Στη συνέχεια προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδάλου.

5. Αγγούρι, βασιλικό και λεμόνι

Η έντονη μυρωδιά του βασιλικού που αναμιγνύεται με τη φρεσκάδα των αγγουριών και του λεμονόχορτου θα γίνει γρήγορα το αγαπημένο σας αν ψάχνετε κάτι για να τονώσετε τις αισθήσεις σας. Κόψτε μερικές φέτες αγγούρι, τοποθετήστε σε ένα βάζο και προσθέστε νερό. Προσθέστε μερικά κλαδάκια βασιλικού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξηρό βασιλικό) και μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα