Tips & Tricks

20 Πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο των πιάτων

Το πλυντήριο των πιάτων δεν είναι μόνο για τα πιάτα και τις κατσαρόλες. Μπορούμε πολύ εύκολα να πλύνουμε κι ένα σωρό άλλα πράγματα!

1.ΤΟ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΡΑ

Τα βουρτσάκια της μάσκαρα μπορεί να κουβαλούν ένα σωρό μικρόβια. Σας προτείνουμε να τα πλένετε μια φορά το μήνα, τοποθετώντας τα στο καλαθάκι για τα μαχαιροπήρουνα. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζουν και απολυμαίνονται. Προσέξτε μόνο να είναι εντελώς στεγνά πριν τα ξαναχρησιμοποιήσετε.

2. ΟΙ ΧΤΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΥΡΤΣΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Πότε πλύνατε για τελευταία φορά τη βούρτσα ή τη χτένα σας; Πάει καιρός, σωστά; Το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν γεμίσει μικρόβια. Εάν το πλυντήριό σας διαθέτει και τρίτο ράφι κι εφόσον χωράνε, μπορείτε να τις βάλετε εκεί. Με αυτό τον τρόπο θα σκοτώσετε τα περισσότερα βακτήρια. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με τα φίλτρα και τις αποχετεύσεις, φροντίστε να έχετε απομακρύνει προηγουμένως όλες τις τρίχες. Εάν οι χτένες και οι βούρτσες σας είναι ξύλινες, θα ήταν προτιμότερο να τις πλύνετε στο χέρι για να μην χαλάσουν.

3. ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τα παιδιά σας παίζουν με τις ώρες με τα αγαπημένα τους πλαστικά παιχνίδια αλλά πόσες φορές τα έχετε πλύνει ικανοποιητικά; Εξαφανίστε τα μικρόβια τοποθετώντας τα στο πλυντήριο πιάτων και ιδανικά στο πάνω ράφι. Τα μικρότερα κομμάτια θα ήταν προτιμότερο να τα τοποθετήσετε στο καλαθάκι με τα μαχαιροπήρουνα για να μην πέσουν μέσα στο πλυντήριο. Μην ξεχαστείτε όμως και βάλετε και τα ηλεκτρονικά τους μέρη μαζί!

4. ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΨΥΓΕΙΟΥ

Για τους περισσότερους από εμάς το πλύσιμο των ραφιών του ψυγείου είναι μεγάλη αγγαρεία κι είναι από εκείνα τα πράγματα που λερώνουν πολύ γρήγορα σε ένα σπίτι, ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Κερδίστε χρόνο τοποθετώντας τα στο πλυντήριο πιάτων. Βεβαιωθείτε απλώς ότι αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες.

5. ΟΙ ΟΔΟΝΤΟΒΟΥΡΤΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΟΔΟΝΤΙΑ ΒΟΥΡΤΣΑΚΙΑ

Επιλέγοντας μια χαμηλή θερμοκρασία μπορείτε να πλύνετε χωρίς κανένα πρόβλημα και τις οδοντόβουρτσες μαζί με τα μεσοδόντια βουρτσάκια σας.

6. ΤΟ ΚΑΠΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΜΠΕΙΖΜΠΟΛ

Αντί να το βάλετε στο πλυντήριο των ρούχων όπου κινδυνεύει να χάσει τη φόρμα του, μπορείτε να το βάλετε στο πάνω ράφι του πλυντηρίου των πιάτων. Μπορείτε επίσης να ρίξετε και λίγο λευκό ξύδι στον πάτο του πλυντηρίου για να φύγουν οι δυσάρεστες οσμές. Αφήστε το να στεγνώσει καλά και χαρείτε το σαν να είναι καινούργιο.

7. ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΙΤΕΣ

Η σίτα της μπαλκονόπορτας σίγουρα δεν χωράει στο πλυντήριο των πιάτων, αλλά εάν έχετε μια μικρή σίτα από τα παράθυρα του μπάνιου, μπορείτε πολύ εύκολα να την πλύνετε εκεί χωρίς να κινδυνεύετε να τη χαλάσετε.

8. ΤΙΣ ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ

Στο τέλος του καλοκαιριού, οι σαγιονάρες είναι πλέον βρώμικες και μυρίζουν δυσάρεστα. Αντί να τις πετάξετε, μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο επάνω ράφι του πλυντηρίου και να τις πλύνετε. Μην το επιχειρήσετε εάν τα σανδάλια ή οι σαγιονάρες σας είναι δερμάτινες.

9. ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Το σφουγγαράκι που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα πιάτα ή τον πάγκο της κουζίνας μπορεί να περιέχει πολλά μικρόβια. Για να το καθαρίσετε δεν έχετε παρά να το βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων ή και στο πλυντήριο των πιάτων.

10. ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

Εάν αγαπάτε την περιπέτεια, δεν έχετε παρά να βάλετε τις πατάτες σας στο επάνω ράφι του πλυντηρίου σας. Πέρα από το ότι θα είναι καθαρές, μπορείτε να φτιάξετε στη συνέχεια κι έναν εκπληκτικό πουρέ. Όπως και να’ χει βεβαιωθείτε ότι δεν βάλατε απορρυπαντικό στην ειδική θήκη για να μην πάρουν δυσάρεστη γεύση.

11. ΟΙ ΣΑΠΟΥΝΟΘΗΚΕΣ

Πολλές φορές οι σαπουνοθήκες λερώνονται σε τέτοιο βαθμό που δεν μας κάνει καν όρεξη να πλύνουμε τα χέρια μας. Πριν σας συμβεί αυτό, φροντίστε να τα βάζετε τακτικά στο πλυντήριο πιάτων. Εάν είναι όμως ξύλινα θα αναγκαστείτε να τα πλύνετε στο χέρι. Το ίδιο ισχύει κι εάν είναι ζωγραφισμένα στο χέρι.

12. Ο ΝΥΧΟΚΟΠΤΗΣ

Ο νυχοκόπτης θα πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά για να αποφύγετε τον κίνδυνο μολύνσεων. Μπορείτε να τον βάλετε στο ειδικό καλαθάκι για τα μαχαιροπήρουνα για να καθαρίσει σε βάθος. Για να μην σας σκουριάσει, φροντίστε να στεγνώσει καλά πριν τον χρησιμοποιήσετε πάλι.

13. ΤΟ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΥΔΙΑ

Όπως ακριβώς και με το νυχοκόπτη, έτσι μπορείτε να κάνετε και με το τσιμπιδάκι για τα φρύδια.

14.ΤΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Η σκόνη στα φωτιστικά δύσκολα καθαρίζεται γιατί συνήθως περιέχει και λιπαρές ουσίες. Υπάρχουν γυάλινα φωτιστικά τα οποία μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο των πιάτων σε χαμηλή θερμοκρασία. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά βιδωμένα κι ότι δεν θα διαλυθούν καθώς πλένονται. Εάν είναι παλιό ή ζωγραφισμένο στο χέρι, προτιμήστε να το πλύνετε στο χέρι.

15. ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΡΑ

Εάν το επιτρέπει ο κατασκευαστής, μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο. Καλό θα ήταν να τα πλύνετε μόνα τους για να μην κάνουν ζημιά στα υπόλοιπα πιάτα.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Αυτές είναι οι τάσεις της σεζόν SS2022 !

Όπως κάθε νέα σεζόν ξεκινάμε να βάζουμε σε εφαρμογή καινούριους στόχους και καινούρια όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, έτσι και στις τάσεις του μακιγιάζ και της μόδας παρατηρούμε εξίσου αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες συμβαδίζουν...
Περισσότερα
Υγεια

Οι διατροφικοί μου στόχοι για το 2022

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους. Οι επόμενοι στόχοι διατροφής που καλό είναι να βάλουμε έχουν και άμεση σχέση με την υγεία μας Μειώστε την ζάχαρη Γιατί; Γιατί η κατανάλωση ζάχαρης...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Very Peri – the color of the year 2022!!!

2022! Ένα Νέο Έτος μόλις ξεκίνησε! Ένα Νέο Έτος που ευχόμαστε όλοι να περιέχει ακόμα περισσότερη αγάπη μέσα του, ζεστασιά, καλοσύνη, κατανόηση, αλλά και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Όπως κάθε χρόνο,...
Περισσότερα
Υγεια

Γιατί δεν πρέπει να νιώθεις ότι στερείσαι στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Όλοι εμείς οι διαιτολόγοι αρεσκόμαστε στο να δίνουμε διατροφικές οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετράμε τις θερμίδες του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, της δίπλας, της βασιλόπιτας τύπου κέικ και τύπου τσουρέκι,...
Περισσότερα