Πολιτισμος

Τα καλύτερα παιδικά βιβλία (για παιδιά από 0-3 χρονών)

Η ανάγνωση είναι ιδιαίτερα ευεργετική για κάθε ηλικία, ακόμη και για τις πιο μικρές. Έχει αποδειχθεί πως προωθεί τη γλωσσική, γνωστική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες η ανάπτυξη λεξιλογίου και η ικανότητα ανάγνωσης και γραφής ωφελούνται και από την ποιότητα και από την ποσότητα ανάγνωσης βιβλίων κατά τη βρεφική ηλικία.  Έτσι όσα περισσότερα βιβλιαράκια διαβάζετε τόσο το καλύτερο!

Πολλοί γονείς επιλέγουν σαν εύκολη λύση να γνωρίζουν στα παιδιά τους από πολύ μικρή ηλικία τον υπολογιστή και τις λοιπές ηλεκτρονικές συσκευές για την απασχόλησή τους, κάτι που δε βοηθά το παιδί να επιλέξει και αργότερα το βιβλίο πόσο μάλλον να το αγαπήσει.

Έξω υπάρχουν πολύ όμορφα βιβλία για παιδιά κάθε ηλικίας και αν ψάξετε λιγάκι τα βρίσκετε και αρκετά οικονομικά.  Αν δεν ξέρετε τι να επιλέξετε σας προτείνω κάποια παρακάτω που θα σας ενθουσιάσουν.

  1. Η Κου Τάβη ψάχνει για την τέλεια αγκαλιά- Jannie Ho- Εκδόσεις Ίκαρος

  1. Γνωρίζω τους ήχους του κόσμου (σειρά)- Συλλογικό έργο- Εκδόσεις Πατάκη
  2. Άγγιξε τα χρώματα (σειρά)- Συλλογικό έργο- Εκδόσεις Διόπτρα
  3. Πού είναι ο κύριος Λιοντάρης; – Arrhenius Ingela P.- Εκδόσεις Ίκαρος

  1. Έλμερ – μικρή βιβλιοθήκη – Mckee David- Εκδόσεις Πατάκη
  2. Ιστορίες σε στιχάκια- Scheffler Axel-  Εκδόσεις Πατάκη
  3. Φάρμα- Συλλογικό έργο- Εκδόσεις Διόπτρα

  1. Ψηλά ψηλά στον ουρανό- Εκδόσεις Μεταίχμιο

  1. Ώρα για βουτιά- Ειρήνη Χριστοπούλου- Εκδόσεις Μεταίχμιο

  1. Στο αγρόκτημα- Συλλογικό έργο- Εκδόσεις Πατάκη

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα υλικά που είναι φτιαγμένο  το βιβλίο, αφού τα παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες τείνουν να τα σκίζουν, να τραβούν και να μασουλάνε.

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα