Tips & Tricks

Εύκολα Tips για την κουζίνα σου

1. Πώς να βράσετε τέλεια αυγό για σερβίρισμα

Η φράση «δεν μπορεί να βράσει ούτε αυγό» χρησιμοποιείται για να αποδώσει την κατηγορία της ακαμάτρας/άχρηστης/ανοικοκύρευτης γυναίκας. Είναι, ωστόσο, πραγματικά δύσκολο να βράσει κανείς ένα αυγό, χωρίς να γίνει ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μελάτο.
Για να ετοιμάσετε αυγά για σερβίρισμα, δηλαδή ούτε πολύ σφιχτά ούτε μαλακά, βάλτε τα στο νερό και τοποθετήστε το σκεύος στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μετρήστε δύο λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα αυγά από το νερό. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

2. Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα για ολόισιο κι εύκολο κόψιμο

Αντί να παιδεύεστε με ασκήσεις γεωμετρίας όταν πρέπει να κόψετε ένα γλυκό, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα. Αντικαταστήστε το μαχαίρι με οδοντικό νήμα για οποιαδήποτε μαλακή τροφή – από τούρτα, μέχρι μαλακό τυρί.

3. Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ντομάτες

Η διαδικασία της αποφλοίωσης της τομάτας είναι χρονοβόρα και βαρετή. Αν ανήκετε δε στις μαγείρισσες που προτιμούν να χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα στις συνταγές τους, τότε σίγουρα έχετε καταναλώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο ξεφλουδίζοντάς τις.
Αφαιρέστε πρώτα το κοτσάνι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ντομάτα σε νερό που βράζει μέχρι να σκάσε η φλούδα της (περίπου για 15 δευτερόλεπτα). Βγάλτε την από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα απ’ αυτή τη διαδικασία, η φλούδα θα αφαιρεθεί πολύ γρήγορα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας την αποφλοίωση από το κοτσάνι και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

4. Πώς να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τα κεράσια

Κατ’ αρχάς, αν δεν το έχετε, αγοράστε το ειδικό για αυτή τη δουλειά μηχάνημα- θα σας λύσει τα χέρια. Στην περίπτωση που δεν το διαθέτετε, υπάρχει ένας εύκολος (και διασκεδαστικός) τρόπος να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
Βρείτε ένα μπουκάλι με στόμιο μικρότερο της διαμέτρου της ελιάς/κερασιού. Τοποθετήστε την ελιά στην κορυφή του μπουκαλιού και με ένα καλαμάκι πιέστε την, ώστε να περάσει την τρύπα του στομίου.

5. Πώς να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο

Ορισμένες συνταγές σας ζητούν «5 κρόκους αυγών», λες και το να διαχωρίσει κανείς το ασπράδι από τον κρόκο είναι παιχνιδάκι. Ο κοινός τρόπος είναι μάλλον απαιτητικός: περιλαμβάνει την εναλλαγή της θέσης του κρόκου, από το ένα ημισφαίριο του τσοφλιού στο άλλο, έτσι ώστε να χαθεί εντελώς το ασπράδι.
Για να είστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι. Το μπουκάλι θα λειτουργήσει σαν ηλεκτρική σκούπα και θα ρουφήξει τον κρόκο.

6. Καθαρισμός ροδιού

Αφαιρείτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι.
-Χαράζετε το φρούτο περιμετρικά.
-Ανοίγετε τα κομμάτια με προσοχή για να απελευθερωθούν οι σπόροι.
-Χτυπάτε το φρούτο με ένα μαχαίρι για να πεταχτούν έξω οι σπόροι.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα