Tips & Tricks

Εύκολα Tips για την κουζίνα σου

1. Πώς να βράσετε τέλεια αυγό για σερβίρισμα

Η φράση «δεν μπορεί να βράσει ούτε αυγό» χρησιμοποιείται για να αποδώσει την κατηγορία της ακαμάτρας/άχρηστης/ανοικοκύρευτης γυναίκας. Είναι, ωστόσο, πραγματικά δύσκολο να βράσει κανείς ένα αυγό, χωρίς να γίνει ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μελάτο.
Για να ετοιμάσετε αυγά για σερβίρισμα, δηλαδή ούτε πολύ σφιχτά ούτε μαλακά, βάλτε τα στο νερό και τοποθετήστε το σκεύος στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μετρήστε δύο λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα αυγά από το νερό. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

2. Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα για ολόισιο κι εύκολο κόψιμο

Αντί να παιδεύεστε με ασκήσεις γεωμετρίας όταν πρέπει να κόψετε ένα γλυκό, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα. Αντικαταστήστε το μαχαίρι με οδοντικό νήμα για οποιαδήποτε μαλακή τροφή – από τούρτα, μέχρι μαλακό τυρί.

3. Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ντομάτες

Η διαδικασία της αποφλοίωσης της τομάτας είναι χρονοβόρα και βαρετή. Αν ανήκετε δε στις μαγείρισσες που προτιμούν να χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα στις συνταγές τους, τότε σίγουρα έχετε καταναλώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο ξεφλουδίζοντάς τις.
Αφαιρέστε πρώτα το κοτσάνι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ντομάτα σε νερό που βράζει μέχρι να σκάσε η φλούδα της (περίπου για 15 δευτερόλεπτα). Βγάλτε την από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα απ’ αυτή τη διαδικασία, η φλούδα θα αφαιρεθεί πολύ γρήγορα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας την αποφλοίωση από το κοτσάνι και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

4. Πώς να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τα κεράσια

Κατ’ αρχάς, αν δεν το έχετε, αγοράστε το ειδικό για αυτή τη δουλειά μηχάνημα- θα σας λύσει τα χέρια. Στην περίπτωση που δεν το διαθέτετε, υπάρχει ένας εύκολος (και διασκεδαστικός) τρόπος να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
Βρείτε ένα μπουκάλι με στόμιο μικρότερο της διαμέτρου της ελιάς/κερασιού. Τοποθετήστε την ελιά στην κορυφή του μπουκαλιού και με ένα καλαμάκι πιέστε την, ώστε να περάσει την τρύπα του στομίου.

5. Πώς να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο

Ορισμένες συνταγές σας ζητούν «5 κρόκους αυγών», λες και το να διαχωρίσει κανείς το ασπράδι από τον κρόκο είναι παιχνιδάκι. Ο κοινός τρόπος είναι μάλλον απαιτητικός: περιλαμβάνει την εναλλαγή της θέσης του κρόκου, από το ένα ημισφαίριο του τσοφλιού στο άλλο, έτσι ώστε να χαθεί εντελώς το ασπράδι.
Για να είστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι. Το μπουκάλι θα λειτουργήσει σαν ηλεκτρική σκούπα και θα ρουφήξει τον κρόκο.

6. Καθαρισμός ροδιού

Αφαιρείτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι.
-Χαράζετε το φρούτο περιμετρικά.
-Ανοίγετε τα κομμάτια με προσοχή για να απελευθερωθούν οι σπόροι.
-Χτυπάτε το φρούτο με ένα μαχαίρι για να πεταχτούν έξω οι σπόροι.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Τα εσπεριδοειδή νικούν την κατάθλιψη

Πρόκειται για μια πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Harvard η οποία βασίστηκε σε δεδομένα από την μεγάλης κλίμακας Nurses Health Study ΙΙ που  παρακολουθεί περισσότερες από 100.000 γυναίκες από το 1989 και καταγράφει τον...
Περισσότερα
Υγεια

Οι 10+1 καλύτερες ελληνικές υπερτροφίες

Κρόκος Κοζάνης Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά καροτενοειδή όπως την κροκίνη, το λυκοπένιο, την ζεαξανθίνη και την λουτεϊνη καθώς και  σε σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, κάλιο. Αποτελεί παράλληλα πολύ καλή πηγή βιταμίνης C. H σαφρανάλη και...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

These are the new hair trends for the season S/S 2025!!!

Συνεχίζουμε την τριλογία των άρθρων με τις νέες τάσεις της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025!!! Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για τις τάσεις που επικρατούν στα μαλλιά!!! Με την πολύτιμη βοήθεια του hair stylist Αντώνη...
Περισσότερα
Υγεια

Το ρόφημα που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως, με   2.000.000 περιστατικά και 1.000.000 θανάτους κάθε χρόνο. Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ηλικίας μικρότερης...
Περισσότερα