Tips & Tricks

Εύκολα Tips για την κουζίνα σου

1. Πώς να βράσετε τέλεια αυγό για σερβίρισμα

Η φράση «δεν μπορεί να βράσει ούτε αυγό» χρησιμοποιείται για να αποδώσει την κατηγορία της ακαμάτρας/άχρηστης/ανοικοκύρευτης γυναίκας. Είναι, ωστόσο, πραγματικά δύσκολο να βράσει κανείς ένα αυγό, χωρίς να γίνει ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ μελάτο.
Για να ετοιμάσετε αυγά για σερβίρισμα, δηλαδή ούτε πολύ σφιχτά ούτε μαλακά, βάλτε τα στο νερό και τοποθετήστε το σκεύος στη φωτιά. Όταν το νερό βράσει, μετρήστε δύο λεπτά, σβήστε τη φωτιά και βγάλτε τα αυγά από το νερό. Η επιτυχία είναι εγγυημένη.

2. Χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα για ολόισιο κι εύκολο κόψιμο

Αντί να παιδεύεστε με ασκήσεις γεωμετρίας όταν πρέπει να κόψετε ένα γλυκό, χρησιμοποιείστε οδοντικό νήμα. Αντικαταστήστε το μαχαίρι με οδοντικό νήμα για οποιαδήποτε μαλακή τροφή – από τούρτα, μέχρι μαλακό τυρί.

3. Πώς να ξεφλουδίσετε εύκολα ντομάτες

Η διαδικασία της αποφλοίωσης της τομάτας είναι χρονοβόρα και βαρετή. Αν ανήκετε δε στις μαγείρισσες που προτιμούν να χρησιμοποιούν φρέσκια ντομάτα στις συνταγές τους, τότε σίγουρα έχετε καταναλώσει αρκετό πολύτιμο χρόνο ξεφλουδίζοντάς τις.
Αφαιρέστε πρώτα το κοτσάνι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την ντομάτα σε νερό που βράζει μέχρι να σκάσε η φλούδα της (περίπου για 15 δευτερόλεπτα). Βγάλτε την από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα και τοποθετήστε την σε ένα μπολ με κρύο νερό. Έπειτα απ’ αυτή τη διαδικασία, η φλούδα θα αφαιρεθεί πολύ γρήγορα με ένα κοφτερό μαχαίρι, ξεκινώντας την αποφλοίωση από το κοτσάνι και κατεβαίνοντας προς τα κάτω.

4. Πώς να αφαιρέσετε τα κουκούτσια από τις ελιές και τα κεράσια

Κατ’ αρχάς, αν δεν το έχετε, αγοράστε το ειδικό για αυτή τη δουλειά μηχάνημα- θα σας λύσει τα χέρια. Στην περίπτωση που δεν το διαθέτετε, υπάρχει ένας εύκολος (και διασκεδαστικός) τρόπος να αφαιρέσετε τα κουκούτσια.
Βρείτε ένα μπουκάλι με στόμιο μικρότερο της διαμέτρου της ελιάς/κερασιού. Τοποθετήστε την ελιά στην κορυφή του μπουκαλιού και με ένα καλαμάκι πιέστε την, ώστε να περάσει την τρύπα του στομίου.

5. Πώς να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο

Ορισμένες συνταγές σας ζητούν «5 κρόκους αυγών», λες και το να διαχωρίσει κανείς το ασπράδι από τον κρόκο είναι παιχνιδάκι. Ο κοινός τρόπος είναι μάλλον απαιτητικός: περιλαμβάνει την εναλλαγή της θέσης του κρόκου, από το ένα ημισφαίριο του τσοφλιού στο άλλο, έτσι ώστε να χαθεί εντελώς το ασπράδι.
Για να είστε πιο γρήγοροι και αποτελεσματικοί, θα χρειαστείτε μόνο ένα πλαστικό μπουκάλι. Το μπουκάλι θα λειτουργήσει σαν ηλεκτρική σκούπα και θα ρουφήξει τον κρόκο.

6. Καθαρισμός ροδιού

Αφαιρείτε το πάνω μέρος με ένα μαχαίρι.
-Χαράζετε το φρούτο περιμετρικά.
-Ανοίγετε τα κομμάτια με προσοχή για να απελευθερωθούν οι σπόροι.
-Χτυπάτε το φρούτο με ένα μαχαίρι για να πεταχτούν έξω οι σπόροι.

Άρτεμις Καλαμογιώργου
Δημοσιογράφος

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Αυτές είναι οι τάσεις της σεζόν SS2022 !

Όπως κάθε νέα σεζόν ξεκινάμε να βάζουμε σε εφαρμογή καινούριους στόχους και καινούρια όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, έτσι και στις τάσεις του μακιγιάζ και της μόδας παρατηρούμε εξίσου αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες συμβαδίζουν...
Περισσότερα
Υγεια

Οι διατροφικοί μου στόχοι για το 2022

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους. Οι επόμενοι στόχοι διατροφής που καλό είναι να βάλουμε έχουν και άμεση σχέση με την υγεία μας Μειώστε την ζάχαρη Γιατί; Γιατί η κατανάλωση ζάχαρης...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Very Peri – the color of the year 2022!!!

2022! Ένα Νέο Έτος μόλις ξεκίνησε! Ένα Νέο Έτος που ευχόμαστε όλοι να περιέχει ακόμα περισσότερη αγάπη μέσα του, ζεστασιά, καλοσύνη, κατανόηση, αλλά και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Όπως κάθε χρόνο,...
Περισσότερα
Υγεια

Γιατί δεν πρέπει να νιώθεις ότι στερείσαι στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Όλοι εμείς οι διαιτολόγοι αρεσκόμαστε στο να δίνουμε διατροφικές οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετράμε τις θερμίδες του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, της δίπλας, της βασιλόπιτας τύπου κέικ και τύπου τσουρέκι,...
Περισσότερα