Υγεια

5 σνακ για την θάλασσα που προκαλούν κορεσμό και περιέχουν λιγότερες από 100 θερμίδες

Πώς βοηθάει ο κορεσμός σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους;

  • Περιορίζει την πείνα βοηθώντας στον έλεγχο της όρεξης
  • Περιορίζει τα «τσιμπολογήματα»

Ποια θρεπτικά συστατικά προκαλούν πληρότητα στο στομάχι και κορεσμό;

  • Φυτικές ίνες
  • Πρωτεΐνες
  • Λιπαρά (με έμφαση στα καλά ω-3 και ω-6 λιπαρά)
  1. «Σαντουιτσάκι» μήλου με φυστικοβούτυρο και κανένα

  • 2 «παχιές»φέτες μήλο
  • 1 κ.γ. φυστικοβούτυρο
  • Κανέλα

Θερμίδες: περίπου 80 Kcal.

Κορεσμός:

φυτικές ίνες μήλου (καλύτερα με φλούδα)

Πολυακόρεστα λιπαρά φυστικοβούτυρου

2. Καλαμποκογκοφρέτες με ανθότυρο, ντοματίνια και ρίγανη

  • 2 καλαμποκογκοφρέτες
  • 30 γρ ανθότυρο
  • Ντοματίνια
  • Ρίγανη

Θερμίδες: περίπου 100 Kcal.

Κορεσμός:

φυτικές ίνες καλαμποκογκοφρέτας και ντομάτας

πρωτεΐνες και λιπαρά ανθότυρου

3. Γιαούρτι με δημητριακά ολικής και μέλι

  • ½ γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. δημητριακά ολικής
  • 1 κ.γ. μέλι

Θερμίδες: περίπου 90 Kcal.

Κορεσμός:

φυτικές ίνες δημητριακών

πρωτεΐνες και λιπαρά γιαουρτιού.

4. Σπιτικά ποπ κορν με πάπρικα και ελαιόλαδο.

  • 1 κούπα ποπ κορν
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο (ή βούτυρο)
  • πάπρικα

Θερμίδες: περίπου 80 Kcal.

Κορεσμός:

φυτικές ίνες ποπ κορν

μονοακόρεστα λιπαρά ελαιόλαδου

5. Ρυζογκοφρέτες με ρίγανη, ασπράδι αυγού και αβοκάντο

  • 1 ρυζογκοφρέτα με ρίγανη
  • 1/8 αβοκάντο
  • 1 ασπράδι αυγού

Θερμίδες: περίπου 100 Kcal.

Κορεσμός:

Φυτικές ίνες ρυζογκοφρέτας

Μονοοακόρεστα λιπαρά αβοκάντο

Πρωτεΐνες ασπραδιού

Παναγιώτης Ζήσης

Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολογος, Msc

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα