Πηγαμε / ειδαμε / ακουσαμε

Καλή χρονιά από την ομάδα του «Ζούμε καλύτερα»

Μάθε τα πάντα για εμάς!

Είμαστε τρία αδέλφια που έχουν ασχοληθεί με εντελώς διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους στη ζωή τους μέχρι τώρα αλλά με κοινή αγάπη για την ενημέρωση και την ανάδειξη σημαντικών παραμέτρων στη ζωή ενός ανθρώπου.

Η ιδέα για τη δημιουργία μιας σελίδας στο διαδίκτυο προήλθε από την ανάγκη μας να επικοινωνήσουμε τις σκέψεις, τις ιδέες και τις γνώσεις μας αρχικά σε φίλους και γνωστούς, μετά στους συμπολίτες μας στο Βόλο και πλέον σε Έλληνες που κατοικούν σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το να φτιάξεις ένα σάιτ δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση και το ξεκινήσαμε μετά από αρκετή σκέψη. Χρειάζεται αρχικά ένα budget και η τεχνογνωσία. Σίγουρα χρειάζεται να γνωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι που θέλεις να πετύχεις με αυτό, γιατί το κάνεις, σε ποιους απευθύνεσαι…. Απαιτεί χρόνο να δημιουργήσεις ένα άρθρο και αυτό γίνεται σε ώρες που δεν εργαζόμαστε. Ο καλός σχεδιασμός του προγράμματός μας είναι απαραίτητος αφού μια συγκεκριμένη ημέρα κάθε εβδομάδας πρέπει να ανεβαίνει ένα νέο άρθρο στη σελίδα μας.

Για το όλο εγχείρημά μας, μας βοήθησε και μας βοηθάει ακόμα ο Θανάσης Τσιριγώτης που «έστησε» τη σελίδα και που σε κάθε μας σκέψη ανταποκρίνεται άμεσα κάνοντας διορθωτικές ενέργειες και τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Φυσικά χρειαζόμαστε και μια εταιρεία να μας «φιλοξενεί» (ή ελληνιστί να μας κάνει «Hosting», για αυτό και επιλέξαμε την  Stream Up Ελλάδος  https://streamup.gr/ που το μεγάλο της «ατού» είναι η υπηρεσία άμεσης υποστήριξης (τηλεφωνικής ή διαδικτυακής) την οποία και χρησιμοποιούμε συχνά για να διαφωτιστούμε σε όλα αυτά τα ακαταλαβίστικά «ιντερνετικά» για εμάς και για το λόγο αυτό την ευχαριστούμε πολύ.

Η ιδέα για το όνομα της σελίδας προήλθε από το γεγονός ότι θέλαμε να προβάλει διάφορες πτυχές της ζωής, δίνοντας έμφαση στο ευ ζην, που όντως μας κάνουν να Ζούμε Καλύτερα. Για το λόγο αυτό έχουμε διάφορες στήλες όπως αυτές της υγείας και της διατροφής, του πολιτισμού, της κατοικίας και διακόσμησης, της ομορφιάς και της  μόδας, αλλά και στήλες που έχουν να κάνουν με τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, τη μαγειρική, την τεχνολογία, τα ταξίδια και με διάφορα «κόλπα» που κάνουν πιο εύκολη τη ζωή μας. 

Να γνωριστούμε καλύτερα;

Ο Παναγιώτης είναι Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc, πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στην Ποιότητα και Ασφάλεια τροφίμων. Το επιστημονικό του ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στην παιδική παχυσαρκία και στην ασφάλεια των τροφίμων, ενώ μελέτες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Από το 2006 διατηρεί το δικό του διαιτολογικό γραφείο στο Βόλο, όπου εστιάζει στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών προτύπων, στην αλλαγή συμπεριφοράς σε σχέση με το φαγητό στην προσπάθεια απώλειας βάρους, ενώ παρακολουθεί ταυτόχρονα παθολογικά περιστατικά που χρήζουν διατροφικής φροντίδας αλλά και περιστατικά αθλητικής διατροφής, τόσο δια ζώσης, όσο και εξ αποστάσεως. Επιπρόσθετα, είναι εθελοντής- επιστημονικός συνεργάτης του Ορφανοτροφείου και του Γηροκομείου του Βόλου τα τελευταία 15 και 6 χρόνια αντίστοιχα. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με πάνω από 1500 ώρες διδακτικής εμπειρίας, ενώ οργανώνει διαδραστικά σεμινάρια και προγράμματα αγωγής υγείας σε σχολεία της περιοχής. Τέλος, αρθογραφεί στον τοπικό τύπο και είναι εξωτερικός συνεργάτης της εκπομπής Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT τα τελευταία 15 χρόνια.    

Η Κατερίνα είναι Αρχιτέκτονας Μηχανικός, διπλωματούχος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ του Τμήματος Ανακαίνισης και Αποκατάστασης κτιρίων του ΑΤΕΙ Πατρών. Κατέχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (MΑ) με τίτλο «Σχεδιασμός Φωτισμού – Πολυμέσα» της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Από το 2017 διατηρεί το δικό της αρχιτεκτονικό γραφείο στο Βόλο με συνεργασίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο οποίο παρέχει υπηρεσίες μηχανικού, διακόσμησης και μελέτες φωτισμού. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, ασχολείται με τη διακόσμηση χώρων και τις κατασκευές πρωτότυπων επίπλων και διακοσμητικών.

Η Βασιλική είναι Αρχειονόμος, Βιβλιοθηκονόμος και Μουσειολόγος, πτυχιούχος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τα τελευταία χρόνια άρχισε να συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες και το ψηφιακό μάρκετινγκ με τους πολιτιστικούς οργανισμούς. Αυτή τη στιγμή, συνεχίζει τις σπουδές και την έρευνά της στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ψηφιακού Πολιτισμού, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.  Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επίδραση του ηχητικού περιβάλλοντος στην ψυχολογία του επισκέπτη ενός μουσείου. Έχει εκπαιδευτεί στη μουσικοθεραπεία και την έχει χρησιμοποιήσει σε περιπτώσεις ανθρώπων για αποκατάσταση, βοηθητικά αλλά και για την καταπολέμηση του άγχους και του γρήγορου τρόπου ζωής. Σπούδασε όπερα στην Κέρκυρα και στην Ελβετία και είναι επαγγελματίας τραγουδίστρια τα τελευταία 5 χρόνια.  Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία. Δίνει πολύ μεγάλη προσοχή στη σωστή στάση του σώματος και στις σωστές ανάσες και αυτό σίγουρα έχει αλλάξει τον τρόπο ζωής των μαθητών της. Τέλος, αρθρογραφεί τα τελευταία 3 χρόνια στη στήλη «πολιτισμός» του Ζούμε καλύτερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μας

Η Πέλλα Ταμπάκου είναι περισσότερο οικογένεια για εμάς (και αλήθεια λέμε) παρά μία απλή συνεργάτης. Επιμελείται τη στήλη της ομορφιάς, ούσα η ίδια μια καταξιωμένη Make Up Artist με πολυετή εμπειρία.

Η Άρτεμις Καλαμογιώργου που επιμελείται την στήλη Tips and Tricks γνωρίζει πολύ καλά το διαδίκτυο την τηλεόραση και γενικά την τέχνη της διαχείρισης της πληροφορίας, αφού είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια της εκπομπής Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TRT .

Κατά διαστήματα έχουμε φιλοξενήσει αρκετούς ανθρώπους που με τα άρθρα τους ομόρφυναν και έδωσαν άλλη νότα στη σελίδα μας. Αχιλλέα, Γεωργία, Γιάννη, Νίκο, Θάλεια, Λευτέρη, Παναγιώτη, Κατερίνα, Τίμο και Ανδρέα ευχαριστούμε πολύ!

Ευχόμαστε για τη νέα χρονιά Υγεία, Αγάπη, Πίστη, Ελπίδα και Δημιουργία!

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και την αγάπη σας και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να …. Ζούμε Καλύτερα!

Για συνεργασίες μπορείτε να μας βρείτε παρακάτω:

Ακολουθήστε μας στο: https://www.facebook.com/zoumekalitera.gr

Παναγιώτης Ζήσης: https://www.facebook.com/pzisis

Κατερίνα Ζήση: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000033908357

Βασιλική Ζήση: https://www.facebook.com/bessy.zisi/

Ακολουθήστε μας στο:  @zoumekalitera.gr

@Panagiotis Zisis, @Katerina Zisi, @Vasiliki Zisi

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Πώς μπορείς να μετατρέψεις την νηστεία σε αντιφλεγμονώδη διατροφή;

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα πάμε να διασαφηνίσουμε κάποιους όρους. Τι είναι η φλεγμονή; Πρόκειται για το σύνολο των διεργασιών του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να διορθώσει μία βλάβη (λ.χ. έγκαυμα από τον ήλιο,...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Your new make up – with the Spring’s colors!

Και να που η Άνοιξη ήρθε ξανά…Περπατώντας στους δρόμους της πόλης ή της εξοχής, μπορείς να το συνειδητοποιήσεις, καθώς ο ήλιος είναι ολόλαμπρος και η θερμοκρασία έχει αυξηθεί αρκετά. Ώρα να ανανεωθούμε, και ώρα...
Περισσότερα
Υγεια

Ποιο νηστίσιμο γεύμα καταναλώνει η μακροβιότερη οικογένεια του κόσμου;

Η οικογένεια Melis από την Σαρδηνία κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ μακροζωίας.  Την υψηλότερη συνδυασμένη ηλικία για τα 9 εν ζωή αδέρφια, η οποία είναι τα 861 έτη, με τον μεγαλύτερο αδερφό να έχει πατήσει...
Περισσότερα