Πηγαμε / ειδαμε / ακουσαμε

Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη

Τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, το Public Βόλου και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος υποδέχτηκαν τον συγγραφέα Γιάννη Ξανθούλη. Ο πάντα χειμαρρώδης και με περισσή αίσθηση του χιούμορ συγγραφέας μίλησε για το νέο του βιβλίο «Εγώ ο Σίμος, Σιμεών» (με -ι-) κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού που τον παρακολούθησε. Ο Γιάννης Ξανθούλης και στο νέο του βιβλίο γράφει για «εμμονές που τον κατατρέχουν από την παιδική του ηλικία» δίνοντας στον ήρωά του τον Σίμο, χαρακτηριστικά από την δική του παιδική ζωή.

Όλα ξεκινούν το 1964, μια εποχή ανανέωσης στον αέρα της Ελλάδας. Ο Σίμος Σιμεών ζει στην Χαλκόπολη, μια επαρχιακή κωμόπολη της ανατολικής Μακεδονίας και ανοίγει τα φτερά του για να πετάξει. Παιδί ευφυές, μεγαλώνει σε ένα στενόμυαλο περιβάλλον, που κινεί το ενδιαφέρον κάποιων πέραν της κοινής φαντασίας ατόμων. Αυτά θα του υποβάλουν τους όρους μιας περιπέτειας, με αποχρώσεις κάποιες φορές φαιδρές, αλλά συνήθως δραματικές. Όμως ο Σίμος θα μπορεί, με τη διαίσθηση και την εξυπνάδα του, να καθορίζει τις προοπτικές μιας άλλης ζωής, με διαφορετικές αξίες, πέρα από τον σοβαροφανή μικρόκοσμο που ακόμα διαιωνίζει τις εμμονές του…
Ο Γιάννης Ξανθούλης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1947. Από το 1969 εργάζεται ως δημοσιογράφος, χρονογράφος σε εφημερίδες, περιοδικά και στο ραδιόφωνο. Έχει γράψει αρκετά σατιρικά κείμενα και θεατρικά έργα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με το παιδικό θέατρο και την συγγραφή παιδικών βιβλίων. Το πρώτο του βιβλίο, «Ο μέγας θανατικός» κυκλοφόρησε το 1981, ενώ από τα πιο γνωστά του πεζογραφήματα των τελευταίων ετών ξεχωρίζει «Το Τανγκό των Χριστουγέννων» που μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη, καθώς και το πεζογράφημα «Κωνσταντινούπολη των ευσεβών μου πόθων».
Μετά την παρουσίαση ακολούθησε διάλογος με το κοινό και στο τέλος ο συγγραφέας υπέγραψε το βιβλίο του.

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

10+1 πράγματα που έχεις σκεφτεί να ρωτήσεις για το ελαιόλαδο

-Τι εννοούμε με τον όρο παρθένο ελαιόλαδο; Παρθένα ελαιόλαδα είναι τα λάδια που λαμβάνονται από τον ελαιόκαρπο μόνο με μηχανικές μεθόδους ή άλλες φυσικές επεξεργασίες, με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου και τα...
Περισσότερα
Υγεια

Αγουρέλαιο: το φάρμακο που πρέπει να τρως

Το Αγουρέλαιο είναι λάδι που παράγεται σχετικά πρώιμα, πριν ωριμάσει ο ελαιόκαρπος, ο οποίος είναι άγουρος και πράσινος. Οι ελιές συλλέγονται στα μέσα Οκτώβρη χειρονακτικά και η επεξεργασία τους γίνεται την ίδια ή το...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

New hair trends AW2023!!! Choose yours!!!

Καλωσορίζουμε τον Νοέμβριο με καλή ψυχολογία, διάθεση για ανανέωση, και διάθεση για αλλαγή πάντα προς το καλύτερο!!! Με το σημερινό άρθρο, ολοκληρώνουμε την τριλογία των νέων τάσεων σε μακιγιάζ, νύχια και μαλλιά, για τη...
Περισσότερα
Υγεια

Ποια αντιοξειδωτικά λείπουν από τον εγκέφαλο όσων πάσχουν με Alzheimer;

Δεν αποτελεί μυστικό ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να συμβάλει στην προστασία από πολλές παθήσεις, ανάμεσά τους και από τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ. Επιστήμονες στην Ιατρική Σχολή Virginia Tech Carilion, διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα λουτεΐνης,...
Περισσότερα