Μοδα και ομορφια

Ώρα για ξεκαθαρίσματα…στα προϊόντα μακιγιάζ σου!

Είμαι σίγουρη, ότι όπως η κάθε γυναίκα ανεξαιρέτως, έτσι και εσύ, έχεις σίγουρα κάποια προϊόντα μακιγιάζ στο νεσεσέρ σου, τα οποία μπορεί και να είναι από την εποχή της εφηβείας σου…εντάξει, όχι τόσο πολύ, αλλά σίγουρα κάποιο ξεχασμένο κραγιόν ή μολύβι, υπάρχει εκεί, και μάλιστα πολύ περισσότερο καιρό από ό,τι θα έπρεπε. Από τη στιγμή που η διάρκεια ζωής ενός προϊόντος μακιγιάζ έχει παρέλθει, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις, δίχως δεύτερη σκέψη, είναι να το αντικαταστήσεις…εκτός και αν έχει συναισθηματική αξία για σένα, οπότε κράτα το μεν, μην το χρησιμοποιείς δε. Πόσο όμως διαρκούν τα προϊόντα μακιγιάζ; Πάμε παρακάτω να δούμε τη λίστα με τα πλέον βασικά προϊόντα σου, και είμαι σίγουρη οτι μετά από την ανάγνωση του άρθρου κάποια από αυτά δε θα έχουν θέση πλέον στο νεσεσέρ σου. Ήρθε η ώρα για ξεκαθάρισμα!!!

Foundation

Το foundation είναι ένα προϊόν που συνήθως η διάρκεια ζωής του είναι από ένα έως και δύο χρόνια. Έχει να κάνει με τη σύσταση, για αυτό λοιπόν, θα πρέπει να παρατηρείς πάντα (και ισχύει για όλα τα προϊόντα) την ένδειξη για την διάρκεια ζωής του προϊόντος που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Συνήθως είναι ένα σχεδιασμένο βαζάκι, το οποίο έχει ανοιχτό καπάκι, και δίπλα τη διάρκεια ζωής του προϊόντος. Κάτι επίσης σημαντικό, είναι η συσκευασία. Π.χ. ένα foundation σε βαζάκι με dispenser θα διατηρηθεί πιο εύκολα – το πλεονέκτημα εδώ είναι οτι αυτές οι συσκευασίες δεν επιτρέπουν στο προϊόν να έρχεται σε επαφή με τον αέρα, άρα, ναι καλά κατάλαβες, παραμένει αναλλοίωτο καθόλη τη διάρκεια ζωής του.

Πούδρα
Από ένα έως και δύο χρόνια, όπως το foundation. Στην πούδρα καλό θα είναι να προσέχεις πώς τη χρησιμοποιείς. Φρόντισε το σφουγγαράκι της να είναι πάντα καθαρό, γιατί συνήθως τα σφουγγαράκια όταν δεν καθαρίζονται σωστά αποτελούν εστία μικροβίων. Ισχύει το ίδιο εάν τη χρησιμοποιείς με πινέλο. Η πούδρα δεν είναι τόσο ευπαθές προϊόν όσο το foundation, αλλά στην περίπτωση που δεις οτι κάτι έχει αλλάξει στην υφή της, αντικατέστησέ την άμεσα. Εάν χρησιμοποιείς loose powder, μείνε πιο … “ήσυχη”… η πούδρα αυτή διαρκεί λίγο παραπάνω και είναι τέτοια η υφή της που εάν κάνεις σωστή χρήση και διατήρηση θα παραμείνει αναλλοίωτη για αρκετό διάστημα.

Blusher
Το κατά κόσμον ρουζ, το οποίο είναι προϊόν που μπορεί να μείνει ξεχασμένο στο νεσεσέρ σου, είτε γιατί έχεις πολλές αποχρώσεις και εναλλάξεις, είτε γιατί χρησιμοποιείς μόνο bronzing powder για κάποιο διάστημα. Διάρκεια ζωής από ένα έως δύο χρόνια. Ισχύει οτι σου προανέφερα για τους κανόνες υγιεινής. Και φυσικά για την όψη του προϊόντος. Αν κάτι δε σου αρέσει….απλά το αλλάζεις!

Σκιές
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα προϊόν, του οποίου η διάρκεια ζωής ποικίλλει αναλόγως την υφή και τη σύστασή του. Έλεγξε την ένδειξη στο πίσω μέρος της συσκευασίας. Οι σκιές συνήθως διαρκούν από ένα έως τρία χρόνια. Εάν παρέλθει το χρονικό διάστημα της σκιάς θα το καταλάβεις και από την ιδιαίτερη μυρωδιά του προϊόντος, αλλά και από το γεγονός οτι δε θα μπορέσεις να τη “δουλέψεις” με άνεση, εφόσον δε θα “γράφει” όπως την πρώτη φορά που τη χρησιμοποίησες. Οι σκιές σε κρεμώδη υφή συνήθως διαρκούν από έξι μήνες έως ένα χρόνο, αλλά χρειάζεται προσοχή στη διατήρησή τους, καθότι η επαφή με τον αέρα μπορεί να τις κάνει να “πετρώσουν” και να είναι πλέον ακατάλληλες για χρήση.

Eyeliner
Το eyeliner συνήθως διαρκεί από έξι μήνες έως ένα χρόνο – και εδώ θα σε βοηθήσει η ένδειξη διάρκειας ζωής γιατί κάθε σύσταση είναι διαφορετική. Είναι ευπαθές προϊόν, και στην περίπτωση που το έχεις πάνω από ένα χρόνο, θα πρέπει να το αντικαταστήσεις. Έρχεται σε άμεση επαφή με τα μάτια, και δε θέλεις να δημιουργήσεις πρόβλημα από τη στιγμή που δεν υπήρχε, σωστά;

Mascara
H mascara, επίσης ευπαθές προϊόν, έχει διάρκεια ζωής έξι μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτεί και θα χρησιμοποιηθεί. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο έχεις κάποιο πρόβλημα με τα μάτια σου (π.χ. κάποια επιπεφυκίτιδα, κάποια ελαφριά μόλυνση κτλ) και το χρησιμοποίησες, πέταξέ την ΑΜΕΣΑ. Πολύ προσεκτική θα πρέπει να είσαι και στην περίπτωση που φοράς φακούς επαφής. Με σωστή χρήση και διατήρηση, να είσαι σίγουρη οτι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο καθημερινό σου μακιγιάζ. Μόλις όμως παρέλθει το εξάμηνο, αντικατέστησέ την. Χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Κραγιόν
Όλες αγαπάμε τα κραγιόν. Όλες έχουμε κάποιο αγαπημένο κραγιόν, το οποίο φτάνει στο τέλος, και το χρησιμοποιούμε μόνο όταν θέλουμε να κάνουμε πραγματικά εντύπωση. Για πόσο όμως θα έχεις στο νεσεσέρ σου ένα κραγιόν το οποίο αγόρασες πριν… κάποια χρόνια; Η διάρκεια ζωής λοιπόν του κραγιόν, έχει να κάνει και πάλι με τη σύσταση, αλλά συνήθως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για δύο χρόνια από τη στιγμή που θα το ανοίξεις. Και πάλι παρατήρησε την ένδειξη που σου είπα παραπάνω. Πολύ σημαντική ένδειξη επίσης, είναι η μυρωδιά του κραγιόν. Που σημαίνει οτι μπορεί να το έχεις λιγότερο από την ημερομηνία λήξης του, αλλά λόγω κακής διατήρησης, να μην είναι πλέον κατάλληλο για χρήση. Συνήθως τα κραγιόν είναι άοσμα ή έχουν ένα διακριτικό άρωμα. Στην περίπτωση που κάτι δε σου αρέσει στη μυρωδιά του, αντικατέστησέ το άμεσα.

Μολύβια
Τα μολύβια είναι προϊόντα που αντέχουν στο χρόνο. Συνήθως η διάρκεια ζωής τους ανέρχεται στα δύο χρόνια. Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τα μολύβια των ματιών. Εάν έχεις κάποιο μολύβι το οποίο έχεις να χρησιμοποιήσεις καιρό, δοκίμασέ το αρκετά στο χέρι σου για να δεις μήπως έχει αλλάξει κάτι στην υφή του – π.χ. έχει γίνει πιο σκληρό, δε γράφει εύκολα κτλ. Εάν είναι όπως το αγόρασες, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Εάν κάτι δε σου αρέσει, πολύ απλά, θα αγοράσεις καινούριο. Γενικότερα τα μολύβια είναι προϊόντα που αντέχουν περισσότερο στο χρόνο. Βασικό: να τα κλείνεις καλά με το καπάκι τους, για να μην έρχονται σε επαφή με τον αέρα – θα τα στεγνώσει και θα τα αχρηστέψει.
Σε γενικές γραμμές λοιπόν, προσέχουμε πάντα τη διάρκεια ζωής σε κάθε προϊόν που αγοράζουμε. Διατηρούμε το προϊόν σε καλές συνθήκες περιβάλλοντος. Προτίμησε να έχεις τα προϊόντα σου σε κάποιο νεσεσέρ στην κρεβατοκάμαρά σου, και όχι στο ντουλάπι του μπάνιου – η υψηλή θερμοκρασία και οι υδρατμοί από το ζεστό νερό μπορεί να αλλοιώσουν τα προϊόντα. Μην τα αφήνεις μες στο αυτοκίνητό σου τους καλοκαιρινούς μήνες (όλες έχουμε κάποιο κραγιόν μες στο αυτοκίνητο για…έκτακτες περιπτώσεις). Να πλένεις συχνά τα πινέλα σου και τα σφουγγαράκια σου, και μη χρησιμοποιείς προϊόντα εάν έχεις κάποια μόλυνση στο πρόσωπό σου ή στα μάτια σου. Είναι πολύ απλά τα πράγματα…προσέχουμε, για να έχουμε! Ραντεβού την επόμενη Τρίτη μοναδική μου! Μην ξεχνάς το μυστικό μας (σσσςςς……να λάμπεις!!!)……..

Πέλλα Ταμπάκου
Make Up Artist

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Άνοια: το τρόφιμο- «ελιξίριο» για γερό μυαλό

Μισή κουταλιά μειώνει κατά 28% τον κίνδυνο Το έλαιο που πρωταγωνιστεί στη μεσογειακή διατροφή και αναγνωρίζεται ως φύλακας της καρδιάς, αποδεικνύεται προστάτης και του μυαλού, μειώνοντας τον κίνδυνο άνοιας και των επιπλοκών της. Στο ελαιόλαδο κρύβεται...
Περισσότερα
Υγεια

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα έντομα ως προϊόντα ανθρώπινη κατανάλωσης

Mεγάλη συζήτηση γίνεται τελευταία για το κατά πόσο τα έντομα θα μπορούσαν να αποτελέσουν προϊόντα που να καταναλώνονται από ανθρώπους έτσι ώστε να θρέψουν τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης. Σε αυτό το άρθρο...
Περισσότερα
Υγεια

Ανατομία της σαλάτας

Πώς να την κάνεις πιο θρεπτική και πιο «ενδιαφέρουσα» Τι είναι σαλάτα; Ως σαλάτα νοείται το πιάτο που αποτελείται κυρίως από λαχανικά (ωμά ή βραστά ή ψητά) και συνοδεύει ένα κυρίως γεύμα. Ως λαχανικά...
Περισσότερα
Υγεια

Καινοτόμο προϊόν από τα απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης

Πόσο ωφέλιμα μπορεί να είναι για τον άνθρωπο τα βιομηχανικά απόβλητα της οινοποίησης και της τυροκόμησης; Την απάντηση δίνει ένα καινοτόμο αγροτικό προϊόν που προέρχεται από το γιγαρτελαίο, το λάδι από τα κουκούτσια των...
Περισσότερα