Πολιτισμος

Εκθέσεις καλοκαιριού που αξίζει να πας!

Όπως είπα και σε προηγούμενο άρθρο μου το να πηγαίνουμε σε ένα μουσειακό χώρο μόνο καλό μας κάνει. Ερχόμαστε σε επαφή με τα εκθέματα και κάποιες φορές και με τους δημιουργούς και κάνουμε ένα διάλογο που μας κάνει να προβληματιστούμε, να θυμηθούμε, να μάθουμε και να αγαπήσουμε τελικά. Μέσα από μια έκθεση γνωρίζουμε τον πολιτισμό μας και συνεπώς μαθαίνουμε καλύτερα την ιστορία μας.
Φέτος, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, διοργανώνονται στη χώρα μας πολλές περιοδικές εκθέσεις και φυσικά είμαι εδώ για να σας προτείνω τις καλύτερες.

“PAINTINGS & CERAMICS” ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΔΟΥΛΗ ΣΤΟ GRACE MYKONOS
08 ΜΑΙΟΥ – 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Ένα μοναδικό ταξίδι στον πολύχρωμο κόσμο του καλλιτέχνη με έργα ζωγραφικής και κεραμικά. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 21 Ιουλίου στις 20:30, παρουσία του καλλιτέχνη.

«BONNIE & CLYDE»: ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΚΑΚΟΠΟΙΩΝ ΒΡΙΣΚΕΙ «ΣΤΕΓΗ» ΣΤΟ ART HOTEL ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
07 ΙΟΥΛΙΟΥ- 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
Η έκθεση που επιμελείται η ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαϊτζάκη, έχει τίτλο «Bonnie & Clyde» και πραγματοποιείται υπό την πλατφόρμα εικαστικών δράσεων #Rest@rt.

«ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΟΥΡΤΖΗ» ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
Η έκθεση φωτίζει πτυχές της πολύχρονης διαδρομής της οικογένειας αγγειοπλαστών Κουρτζή από το 1820 μέχρι τις μέρες μας.
06 ΙΟΥΛΙΟΥ- 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση «Διά χειρός Κουρτζή», την Πέμπτη 5 Ιουλίου (ώρα 19:30), στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου, στην Αγία Παρασκευή. Μέσα από τη διαδρομή αυτή αναδεικνύονται στοιχεία τοπικής ιστορίας, ήθη και έθιμα, τεχνικές που σχετίζονται άμεσα με την πορεία της αγγειοπλαστικής τέχνης, τόσο στο νησί της Λέσβου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑ» ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ
02 ΙΟΥΛΙΟΥ- 15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Στο πλαίσιο των Aνοιχτών Συλλογών από τη διοργάνωση Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, από τις 2 έως τις 15 Ιουλίου το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη παρουσιάζει την έκθεση «Γιάννης Τσαρούχης: εικονογραφήσεις βιβλίων και τυπογραφία».
Ο Γιάννης Τσαρούχης είχε φιλοτεχνήσει εξώφυλλα βιβλίων, προμετωπίδες, αφίσες και εξώφυλλα προγραμμάτων θεάτρου, εικονογραφήσεις συλλογών πολλών ποιητών όπως ο Ελύτης, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Καβάφης, κ.α. Εκτός αυτού, έκανε την επιμέλεια των ημερολογίων της Ιονικής και Εμπορικής Τράπεζας.
Το ενδιαφέρον του για την τυπογραφία ήταν μεγάλο και γνώριζε τις οικογένειες των γραμμάτων της αλφαβήτου.

ΤΑ “ΝΕΑ ΕΡΕΙΠΙΑ” ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ

04 ΙΟΥΛΙΟΥ- 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Η έκθεση φωτογραφίας του Αβραάμ Παυλίδη «Νέα Ερείπια», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2017 στη Θεσσαλονίκη εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 στις 20:00 στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Η έκθεση διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) και το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Μ.Φ.Θ.) Θα διαρκέσει έως την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.

«UNPACKING MY LIBRARY» ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
14 ΙΟΥΝΙΟΥ-15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) οργανώνει στο πλαίσιο της Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων την έκθεση «Unpacking My Library» στον χώρο του αναγνωστηρίου/βιβλιοθήκης του Μουσείου, ανοίγοντάς τον για πρώτη φορά στο κοινό. Η έκθεση θα διερευνήσει καλλιτεχνικές πρακτικές γύρω από ζητήματα του συλλέγειν, διαχείρισης συστημάτων γνώσης και διαμοιρασμού πληροφορίας, ενεργοποίησης μνήμης και επαναπραγμάτευσης της ιστορίας και έτσι θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία να πλησιάσει τον κόσμο της βιβλιοθήκης και να γνωρίσει τις λειτουργίες της.

ATHENS PHOTO FESTIVAL 2018 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
07 ΙΟΥΝΙΟΥ-29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων του Athens Photo Festival 2018, εγκαινιάζεται την Tετάρτη 6 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτήριο Οδού Πειραιώς). 80 καλλιτέχνες από 32 χώρες, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.
Και αυτές οι εκθέσεις είναι μόνο μερικές από αυτές που θα πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ενημερωθείς για μια έκθεση στο κοντινό σου μουσείο και να πας!

Μην ξεχνάς να αγαπάς το μουσείο και τον πολιτισμό σου!

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Αυτές είναι οι τάσεις της σεζόν SS2022 !

Όπως κάθε νέα σεζόν ξεκινάμε να βάζουμε σε εφαρμογή καινούριους στόχους και καινούρια όνειρα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε, έτσι και στις τάσεις του μακιγιάζ και της μόδας παρατηρούμε εξίσου αλλαγές. Αλλαγές οι οποίες συμβαδίζουν...
Περισσότερα
Υγεια

Οι διατροφικοί μου στόχοι για το 2022

Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς συνηθίζουμε να βάζουμε στόχους. Οι επόμενοι στόχοι διατροφής που καλό είναι να βάλουμε έχουν και άμεση σχέση με την υγεία μας Μειώστε την ζάχαρη Γιατί; Γιατί η κατανάλωση ζάχαρης...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Very Peri – the color of the year 2022!!!

2022! Ένα Νέο Έτος μόλις ξεκίνησε! Ένα Νέο Έτος που ευχόμαστε όλοι να περιέχει ακόμα περισσότερη αγάπη μέσα του, ζεστασιά, καλοσύνη, κατανόηση, αλλά και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής. Όπως κάθε χρόνο,...
Περισσότερα
Υγεια

Γιατί δεν πρέπει να νιώθεις ότι στερείσαι στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι;

Όλοι εμείς οι διαιτολόγοι αρεσκόμαστε στο να δίνουμε διατροφικές οδηγίες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μετράμε τις θερμίδες του κουραμπιέ, του μελομακάρονου, της δίπλας, της βασιλόπιτας τύπου κέικ και τύπου τσουρέκι,...
Περισσότερα