Πολιτισμος

Μουσειακές περιηγήσεις (μέρος 2) για παιδιά

Αυτή την εβδομάδα θα επικεντρωθώ στους αγαπημένους μου μικρούς φίλους. Όσο δύσκολο είναι για κάποιους από εμάς να μένουμε σπίτι και να ρυθμίσουμε για λίγο τη ζωή μας σε μια άλλη καθημερινότητα τόσο ή ακόμα πιο δύσκολο είναι και για τα παιδιά που δεν μπορούν να βγουν να παίξουν και να ελευθερώσουν την ενέργειά τους. 

Ένας τρόπος για να τα κρατήσουμε λοιπόν απασχολημένα είναι να καθίσουμε αναπαυτικά μαζί τους να δούμε μουσεία τα οποία σε κάποιες ενότητές τους προσφέρουν ειδικά προγράμματα για παιδιά. Έτσι, ενώ μαγεύονται από την εικόνα και τις δυνατότητες που τα προγράμματα αυτά προσφέρουν μαθαίνουν κιόλας. Η μάθηση μπορεί να υπάρξει και πέρα από το σχολείο.  

Παρακάτω σας παρουσιάζω τη λίστα με κάποια από αυτά τα μουσεία.

  • Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης

Το μουσείο διαθέτει  ένα ολόκληρο τμήμα στην ιστοσελίδα του αφιερωμένο σε παιδιά που ονομάζεται MetKids. Υπάρχει μια μηχανή αναζήτησης, όπου μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες ανά χρονική περίοδο ή τοποθεσία για να ανακαλύψετε αντικείμενα και έργα τέχνης από τα δωμάτια του μουσείου. Το εργαλείο αναζήτησης “Μεγάλες ιδέες” επιτρέπει στα παιδιά να εξετάζουν θέματα όπως εφευρέσεις, μόδα, μάχες και να δουν όλες τις σχετικές πληροφορίες. Υπάρχουν επίσης βίντεο, καθώς και ένας διαδραστικός χάρτης του μουσείου που σας επιτρέπει να δείτε διάφορες εκθέσεις γύρω από το κτίριο.

https://www.metmuseum.org/art/online-features/metkids/

Monterrey Bay Aquarium στην Καλιφόρνια

Οι live web κάμερες του Monterey Bay Aquarium θα ευχαριστήσουν τόσο εσάς όσο και τα παιδιά, βλέποντας πιγκουίνους, μέδουσες και σπάνια είδη ψαριών στο φυσικό τους περιβάλλον. Όταν οι live κάμερες δεν λειτουργούν (λειτουργούν σε συγκεκριμένες ώρες), υπάρχουν προ-εγγεγραμμένα βίντεο που μπορείτε να δείτε. 

https://www.montereybayaquarium.org/animals/live-cams

  •  Μουσείο Ακρόπολης- Αθήνα

Το Μουσείο Ακρόπολης διαθέτει διαδικτυακά ψηφιακές εφαρμογές, οι οποίες είναι ικανές να παρουσιάζουν τα εκθέματα σε ικανοποιητικό βαθμό και πτυχές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Χρωμάτισε την Πεπλοφόρο και γνώρισε τα έργα αποκατάστασης των μνημείων της Ακρόπολης.

 www.theacropolismuseum.gr/el/content/ekpaideftiko-yliko

  • Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης- Αθήνα

Με μια σειρά από διαδικτυακές δραστηριότητες μπορεί να προσφέρει ένα ταξίδι στην τέχνη από το σπίτι. Βίντεο, παιχνίδια, συλλογές, δραστηριότητες και εκπαιδευτικές σελίδες για παιδιά φαίνεται να ελκύουν τα παιδιά και να κρατούν το ενδιαφέρον τους με τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης για όσο καιρό θα μένουμε σπίτι. Τα παιδιά λοιπόν μπορούν να παίξουν όπως στην αρχαιότητα και να δημιουργήσουν ακόμα και τα δικά τους παιχνίδια, να μάθουν για την ενδυμασία και να φτιάξουν δικά τους.  

https://cycladic.gr/page/paizontas-sto-spiti

  • «Ακολούθησε τον Οδυσσέα»

Στη σελίδα του ΥΠΠΟΑ, στην εφαρμογή «Ακολούθησε τον Οδυσσέα» περιλαμβάνεται όλο το εκπαιδευτικό υλικό από τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Ο ταξιδευτής Οδυσσέας μας οδηγεί σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον ελληνικό πολιτισμό από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με την εκπαιδευτική έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» μπορούμε να το γνωρίσουμε μέσα από μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση με ηχητικά ντοκουμέντα, εφαρμογές και αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων.

http://followodysseus.culture.gr/

Facebooktwittermail

Leave a Comment

You may also like

Προτεινομενα

Υγεια

10 Χριστουγεννιάτικες συμβουλές για την ασφάλεια τροφίμων

Η απόλαυση του φαγητού με την οικογένεια και με φίλους είναι μία από τις συνήθειες των εορταστικών ημερών. Όλοι θέλουν να βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, αλλά οι πολλοί «μάγειρες» στην κουζίνα μπορεί να...
Περισσότερα
Υγεια

Πώς μπορείς να μετατρέψεις την νηστεία σε αντιφλεγμονώδη διατροφή;

Για να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα πάμε να διασαφηνίσουμε κάποιους όρους. Τι είναι η φλεγμονή; Πρόκειται για το σύνολο των διεργασιών του ανθρώπινου οργανισμού προκειμένου να διορθώσει μία βλάβη (λ.χ. έγκαυμα από τον ήλιο,...
Περισσότερα
Μοδα και ομορφια

Your new make up – with the Spring’s colors!

Και να που η Άνοιξη ήρθε ξανά…Περπατώντας στους δρόμους της πόλης ή της εξοχής, μπορείς να το συνειδητοποιήσεις, καθώς ο ήλιος είναι ολόλαμπρος και η θερμοκρασία έχει αυξηθεί αρκετά. Ώρα να ανανεωθούμε, και ώρα...
Περισσότερα
Υγεια

Ποιο νηστίσιμο γεύμα καταναλώνει η μακροβιότερη οικογένεια του κόσμου;

Η οικογένεια Melis από την Σαρδηνία κατέχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ μακροζωίας.  Την υψηλότερη συνδυασμένη ηλικία για τα 9 εν ζωή αδέρφια, η οποία είναι τα 861 έτη, με τον μεγαλύτερο αδερφό να έχει πατήσει...
Περισσότερα